Veteran DM i Svendborg august 2023

Peter Jessen stillede endnu en gang op for HIT - denne gang i HS 80+ og MD 80+
Han nåede i finalen i begge – men tabte begge.

I HS mod Frank Gaba, Fruens Bøge: 0/6 – 3/6

Veteran DM i Svendborg august 2023

I MD med Birgitte Kobberbøl Jensen, KB mod Lisbet Heine, HIK/Frank Gaba, Fruens Bøge: 1/6 - 1/6

 

Veteran DM i Svendborg august 2023

Vores sportschef og medlem Stefan Ravnholt stillede også op – dog for Arbejdernes Tennisklub.
Vandt finalen i HS 55+: 6/0 – 6/0
Tabte finalen i HD 55+: 1/6 – 4/6:

Tirsdag 24/8 2021 vandt 80+ holdet Herlev/HVT Tennis Øst Mesterskab

Tirsdag 24/8 2021 vandt 80+ holdet Herlev/HVT sin holdturnering – ved at slå Lyngby med 4-1 i den afgørende match.
Forlods havde vi 1 point mere – men Lyngby havde hidtil vundet sine matcher – og gjorde de det også i den sidste – ville de overrule enhver pointstilling i.h.t. reglementet.
Nu brød vi både deres sejrsrække og fik tilmed forøget vores point forspring med yderligere 3 point.
På en dag – hvor Vinden, Viljen, Lykken, Boldene og de berømte ”Kardinaler” var på vores side.
Her et glimt af det sejrrige holds forevigelse – i civilt antræk – og otte oprigtige smil på række.

Ret beset er der tale om et officielt Tennis Øst Mesterskab … men, da de andre unioner endnu ikke har formået at stable en 80+ holdturnering på benene – så kan man med lidt god vilje – vel godt tale om et Danmarksmesterskab … og det gjorde vore skuffede, men generøse modstandere. Ja, de lod sågar Ærens Træ vokse ind i Himlen – da de nævnte det unævnelige: Et Verdensmesterskab!
Ja, ja – 80+ er bestemt ikke tynget af Janteloven eller lignende komplekser. Af hensyn til den euforiske stemning – holdt jeg for mig selv – at skinbarlig Viden – utvivlsomt ville afsløre: At bl.a. Tyskland og USA har klubholdsmesterskaber for den aldersgruppe. Ja, hvorfor dog lade tør Viden ødelægge en så stimulerende Stemning?
For mig som holdkaptajn – med dybe Herlev-rødder - var det en helt særlig oplevelse: At fornemme - hvor glade Jonna, Kate, Per og Harry var for deres respektive sejre og deres bidrag til holdets sejr.

Med venlig hilsen
Svend

VM-succes på Mallorca – her i oktober 2021

De danske Sølvvindere i aldersgruppen 85+ på podiet.

I Herlev Tennisklub, særlig herligt - at kunne genkende vor Peter Jessen til venstre – at kunne tage del i hans stolthed – og samtidig ønske ham så hjerteligt til lykke med sin og holdets bedrift – en mangeårig halvskjult drøm om VM-medaljer – som pludselig blev opfyldt - et håndgribeligt symbol på gutternes nye status i international tennis.
Udover ”krumtappen” Peter, bestod det danske landshold af Max Bendixen (reservemanden midtfor) og Viggo Holm (ældstemanden på 88 år).
Der var kun tilmeldt tre nationer, Tyskland, Spanien og Danmark – så der skulle spilles ”alle mod alle” (hver match omfatter HS2, HS1 og HD) – og resultatet blev:
Danmark – Spanien     2-1
Spanien – Tyskland     2-1
Tyskland – Danmark   2-1

Altså helt utrolig jævnbyrdighed – hvor den endelige afgørelse kom til at bero på det samlede sætregnskab – som gav denne medaljefordeling:
Tyskland  Guld (Verdensmester)
Danmark  Sølv (blot vundet ét sæt mindre end Tyskland)
Spanien    Bronze

At være så jævnbyrdige med to så stærke tennisnationer i international veterantennis er virkelig en markant præstation.
”Ja, ja - på en billig baggrund - med kun tre tilmeldte nationer” vil folk med Jante-blod i årene – uvægerligt tænke.
Vi andre – med fornuften nogenlunde i behold – må dertil sige: Det er nu engang sådan – at et VM afvikles med de tilmeldte hold … og relativt få tilmeldte er jo blot et udtryk for - at det i den aldersgruppe simpelthen er ganske svært at stille hold … og et sådant aldersbetinget forhold bør naturligvis ikke føre til en gemen nedvurdering af medaljernes værdi og anseelse.

Ugen med holdmesterskaber (tilmelding via de nationale tennisforbund) blev som sædvanlig fulgt af en uge med individuelle mesterskaber (via egen direkte tilmelding) – og her var Peter, Viggo og Max også med i 85+.
I single med 18 deltagere nåede Peter til kvartfinalen – hvor han tabte i en tæt 3-sætter (nu ikke så ringe – at være blandt de 8 bedste i denne Verden).
I double med 7 par tabte Peter/Viggo deres første kamp til de 2. seedede tyskere (de i øvrigt slog i holdkampen).
Jo, der var såmænd også tilsvarende rækker i 90+: Single med 12 deltagere og double med 3 par.
Indikerer, at der for en ambitiøs 85+’er stadig er noget at se frem til … hvis ellers hans krop & sjæl har mod på mere af den slags.
Hvorom alting er – og muligvis vil blive … så lad vor Peters sølvmedalje stå som højdepunktet i denne omgang … lad os i øvrigt ikke glemme – at vi på sæt og vis – jo også deler Peter med Hareskov-Værløse Tennisklub og hvem der ellers mener at have bidraget til hans udvikling (Sejren har som bekendt mange fædre).

Svend 

Veteran DM i Helsingør 2020

Igen er HIT sat på danmarkskortet. Tillykke med medaljerne.

Peter Jessen blev Danmarksmester i MD 80+ med sin kæreste Birgitte Kobberbøl-Jensen, KB med sejrscifrene 6/4 - 1/6 - 0/4 ... så en guldmedalje til HIT.

I HS 80+ blev Peter Jessen igen i år slået af Frank Gaba, Fruens Bøge - denne gang med 6/3 - 6/1 ... altså igen sølv til HIT.

I HD 80+ blev Peter Jessen og Svend Lehman igen slået af Frank Gaba og Viggo Holm, Aarhus 1900 - denne gang med 6/1 - 6/3 ... altså igen sølv til HIT.

Mere veteran DM 2020

Træner i HIT Stefan Ravnholt  fik også medaljer ved Veteran DM

Han vandt guld i herredouble 50+

Ham kom på 3/4 plads i herresingle 50+

Tillykke med medajlerne

Nr 2 ved afstemning af årets sportsprofil

Svend Lehmann og Peter Jessen nr 2 ved afstemning af årets sportsprofil 

Vores to Danmarksmestre Svend Lehmann og Peter Jessen har gjort det igen og er blevet nomineret som nr. 2 ved kåringen af årets sportprofil i Herlev Kommune. Godt gået!!!

Flotte resultater i DM i Veterantennis

DM i Veterantennis i Rundforbihallen i den forløbne uge resulterede i ét Danmarksmesterskab og tre sølvmedaljer til Herlev Tennisklub.
I den ældste aldersgruppe 80+ blev Peter Jessen og Svend Lehmann mestre i double - med en finalesejr på 1/6 - 6/3 - 10/7 over Niels Thiesen og Per Krogh fra Lyngby.
Peter Jessen vandt endvidere sølv i single - efter et finalenederlag på 0/6 - 0/3 (rtd) til Frank Gaba fra Fruens Bøge.
I aldersgruppen 45+ vandt Jesper Mindsal sølv i single - efter et finalenederlag på 5/7 - 4/6 til Martin Ravnholt KB.
Jesper Mindsal vandt endvidere sølv i mixed double med Estelle Dehn-Christoffersen fra Dragør - efter et finalenederlag på 3/6 - 5/7 til Trine Schneider/Christian Saceanu HIK.

 

Herlev tennis var godt repræsenteret I DM for veteraner ude 2019.

I Herredouble 80+ blev det til sølv til Peter Jessen og Svend Lehmann.

I herresingle 80+. fik Peter Jessen sølv

Stort tillykke!!

Det blev til guld til vores træner Stefan Ravnholt både i herresingle 50+ samt i herredouble 50+

Stort tillykke!!

Danmark blev blev nr. 9 ved Veteran-VM i Kroatien i aldersgruppen 80+. 2018

I VeteranVM deltog 14 nationer (oprindelig 16 tilmeldte).
I det indledende gruppespil var Danmark i pulje med Tyskland (seedet 1), Japan (seedet 8) og Irland (useedet som Danmark).
Hver landskamp omfatter to singler efterfulgt af en double.
Efter den indledende pulje, hvor Danmark vandt over Irland, var vi henvist til at skulle spille to playoff kampe - om pladserne fra 9 til 14. Her vandt vi over Schweiz 3 - 0 og derefter i kampen om 9. - 10. pladsen over Storbritannien 2 - 1 (Storbritannien var faktisk seedet 4!).

Holdet bestod af: Max (Odder), Per (Lyngby) , Svend (Herlev) og Peter (Herlev) samt holdkaptajn Niels (Lyngby)

Se det fyldige referat på Danske Tennisveteraners hjemmeside.

 

Det danske hold foreviget umiddelbart før åbningsceremonien i Umag … fra venstre Max Bendixen, Peter Jessen, Niels Thiesen (holdkaptajn), Per Krogh og Svend Lehmann

Danmarksmesterskaber til Herlev Tennis 2018

I den forløbne uge blev der afviklet DM i Veterantennis i Hareskov-Værløse - og det resulterede igen i to Danmarksmesterskaber til Herlev Tennisklub - i den ældste aldersgruppe 80+.

Peter Jessen blev mester i single - med en finalesejr på 6/1 - 6/1 over Niels Thiesen fra Lyngby.

 

Peter Jessen og Svend Lehmann blev mestre i double - med en finalesejr på 6/2 - 6/3 over Niels Thiesen og Per Krogh fra Lyngby.

I aldersgruppen 45+ nåede Jesper Mindsal fra Herlev finalen i single - hvor han tabte med 4/6 - 4/6 til Allan Larsen fra Gentofte.

Og samtidig den nyhed - i vor tennisklub i hvert fald - at Peter og Svend er udtaget til det danske landshold i 80+ (5 mand i alt) - som medio september drager til Veteran VM i Kroatien.

Peter og Svend er faktisk landsholdsveteraner i VM- sammenhæng - i den forstand - at Peter har været med 4 gange før og Svend 3 gange - i lidt yngre aldersgrupper - ganske vist.

DM i Veterantennis “Still going strong“

DM i Veterantennis i Rundforbihallen

Det resulterede i to Danmarksmesterskaber til Herlev Tennisklub - i den ældste aldersgruppe 80+.

Peter Jessen blev mester i single - med en finalesejr på 6/3 - 6/1 over Niels Thiesen fra Lyngby.

Peter Jessen og Svend Lehmann blev mestre i double - med en finalesejr på 6/2 - 7/6 over Flemming Juhl og Niels Boye Olsen fra Trørød.

ÅRETS IDRÆTSLEDER I HERLEV KOMMUNE

ÅRETS IDRÆTSLEDER I HERLEV KOMMUNE 2017 BLEV.... formanden for Herlev Tennisklub, Bente Christensen 🎾 Bente blev overrasket med prisen, da Herlev Kommune her til aften hyldede de største lokale sportspræstationer fra året der gik :-) STORT TILLYKKE til tennisafdelingens energiske og engagerede formand, som fik prisen overrakt af borgmester Thomas Gyldal Petersen 😊

Stort tillykke til Bente for en flot og velfortjent pris.

 
 

U14 hold vandt sølv

Vores u 14 hold vandt sølv i holdturnering ude 2017. I går blev sølvmedaljerne uddelt til de glade spillere (Emilie er også en del af holdet)
Tillykke til de dygtige spillere

To mesterskaber til Herlev Tennis 2017

I uge 31 2017 har Peter Jessen og Svend Lehmann deltaget i DM for Tennisveteraner i HIK - i aldersgruppen 80+.

Det blev til to mesterskaber.

Peter Jessen blev Danmarksmester i single - med en finalesejr på 6/3 - 6/3 over Niels Thiesen, Lyngby.

 

Peter Jessen/Svend Lehmann blev Danmarksmestre i double - med en finalesejr på 6/0 - 6/0 over Jørgen Ludvigsen, Greve/Jens Packness, Taarbæk.

Igen en Danmarksmester i Herlev tennis inde 2017

Peter Jessen gjorde det igen, han blev Danmarksmester i indendørs tennis 80+.

Han blev DM i single 80 +ved at slå Niels Thiesen Lyngby med 6-2, 6-3

Sammen med Jørgen Ludvigsen fra Greve slog de Jørgen Sundstrup KTK og Max Bendixen, Odder i HD 6-2, 6-2.

Peter Jessen stillede også op i 75+ mix sammen med Lis Schulz-Møller, her nåede de til finalen, hvor de desværre måtte se sig slået af Lisbet Heine, HIK og Peter Lund HIK 6-4, 6-0.

STORT TILLYKKE

 

Juniorfinaler 2107

3 glade vindere.

Vinder af juniorfinale u 10 Frida

Vinder af juniorfinale u 12 - Ida

Vinder af juniorfinale u-14 Emilie

Minitennismester forår 2017

Lørdag den 22. April havde vi den store minitennisafslutningskonkurrence. Martin blev vinder af forårets samlede spil, mens Lucas løb med dagens præmie. Tak til alle der deltog og var med til at gøre dagen ekstra spændene, sjov og underholdende.

Emilie blev sjællandsmester i damesingle 2017 👏👏

Emilie blev sjællandsmester 2017 U/14 kategori 3 damesingle 💪

Finalekampen 6-4  6-4 mod Asta Ripperger fra Birkerød.

Rigtig godt gået STORT TILLYKKE 👏👏👏👏👏👏

Danmarksmester i Herlev tennisklub 2016 ude

Så er de danske udendørs veteranmesterskaber i tennis blevet afviklet i Hjortshøj-Egå ved Århus.

Fra Herlev Tennisklub blev Peter Jessen Danmarksmester i single i aldersgruppen 80+ med en finalesejr 7/5 - 6/3 over den forsvarende mester Niels Erik Tanholdt fra KB.

Svend Lehmann og Peter Jessen stillede også op i double i 80+, men der var desværre ikke nok tilmeldte i den aldersgruppe, de spillede istedet i 75+ hvor de nåede til semifinalen, men røg ud efter Mach Tie Break.

STORT TILLYKKE TIL PETER JESSEN med endnu et mesterskab.

Godt at Herlev Tennis bliver så flot repræsenteret, de unge har noget at leve op til.

Flot resultat til Herlev Tennisklub - 2 Danmarksmesterskaber i indendørs

7. Marts 2016

I den forløbne uge har der været afholdt indendørs DM i Veterantennis.

Herlev Tennis opnåede to Danmarksmesterskaber i aldersgruppen 80+. Peter Jessen vandt i single og i double vandt han sammen med Svend Lehmann.

Stort tillykke til de to seje herrer.